FANDOM


Sommige gebruikers hebben extra functies. Terwijl gewone gebruikers toegang hebben tot de basisfunctie, zoals lezen en bewerken, hebben beheerders, administrators, bureaucraten en staffleden extra mogelijkheden.

Administratoren

Deze extra functies zijn mogelijk:

  • Pagina's, bestanden en geschiedenissen verwijderen.
  • Pagina's, bestanden en geschiedenissen terugzetten.
  • Pagina's beschermen zodat deze niet bewerkt of hernoemd kunnen worden door gebruikers zonder administratorrechten of anonieme gebruikers.
  • IP-adressen of gebruikersnamen blokkeren.
  • Rollback
  • De skin, interface, look, lay-out en systeemberichten veranderen.

Administrators moeten hun macht niet gebruiken om gewoon pagina's te beschermen, zoals een pagina waarvan deze niet wil dat iemand deze aanpast. Administrators moeten ook niet mensen die ze niet aardig vinden blokkeren. Een administrator moet niet de leider zijn van de wiki, maar gewoon een persoon die je vertrouwt met extra macht.

Bureaucraten

Deze extra functies zijn mogelijk:

  • Gebruikers in bureaucraat of administrator veranderen.
  • Gebruikers rollback mogelijkheid geven.

Staff

Wikia staff leden hebben volledige toegang tot alles van Wikia. Je kan ze zien op iedere wiki, op Special:Listusers/staff. Gebruik a.u.b. Special:Contact om contact op te nemen met Wikia staff.

De administrators van deze Wiki

Gebruiker Rechten Status
FamilieWiki Oprichter Actief

Administrator, bureaucraat of stafflid worden

Als je administrator of bureaucraat wilt worden, moet iemand met bureaucraat rechten je administrator maken. Op grotere Wikis is er vaak een community pagina voor aanvragen, met een naam zoals "Connie & Clyde Wiki:Aanvraag voor administrator". Op kleinere wiki's kan je ze vaak vragen op het community portal of op het Forum, of door een bureaucraat het direct te vragen om zijn overlegpagina.
Een stafflid is een werknemer van Wikia, dus als je stafflid wilt worden moet je contact opnemen met Wikia zelf.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.